Про це повідомив Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко (на знімку четвертий праворуч) за результатами зустрічі з Президенткою Парламентської асамблеї Співдружності португаломовних країн пані доктором Тересою Ефуа Асангоно у межах роботи засідання 147-ї Асамблеї Міжпарламентського союзу.

До Співдружності португаломовних країн входить дев’ять держав-членів: Португалія, Бразилія, Ангола, Мозамбік, Кабо-Верде, Гвінея-Бісау, Сан-Томе і Принсіпі, Східний Тимор та Екваторіальна Гвінея.

«Наша держава зацікавлена в налагодженні співробітництва зі Співдружністю португаломовних країн, зокрема, в економічній, соціальній та культурній сферах із державами—членами організації, на основі поваги до принципів Статуту ООН», — зауважив Олександр Корнієнко.

Також він наголосив, що Україна прагне отримати статус асоційованого спостерігача в організації й готова здійснити необхідні практичні кроки для цього.

Водночас сторони обговорили тему продовольчої безпеки та ситуацію з експортом українського зерна. «росія систематично перешкоджає нормальному функціонуванню Чорноморської зернової ініціативи та атакує українські порти», — акцентував Перший віцеспікер, додавши, що попри зупинку зернового коридору російською федерацією Україна продовжить годувати світ і нарощувати експорт.

Насамкінець Перший заступник Голови Верховної Ради України наголосив, що обидві сторони рухаються у правильному напрямку для зміцнення двосторонніх відносин.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України.

Фото rada.gov.ua.