Цими днями виконують замовлення для бійців в осінніх кольорах. До ініціативи долучилася й народна депутатка Оксана Савчук (знімку).

«Наступні сітки вже будуть білі, щоби сховати від ворожих очей наших воїнів і техніку взимку, — зазначила Оксана Савчук. — Кожну сітку волонтери перевіряють на щільність, бо дуже важливо, аби прикриття було якісне. Тому ініціатива дуже потребує вільних рук. Матеріалами тут забезпечують. Особливою є й техніка плетіння: вироби створюють так, щоб їх не помічали камери дронів».

Сітки відправляють нашим захисникам на Запорізькому, Херсонському та Донецькому на-прямках. Бійці звертаються через волонтерів або й безпосередньо. Приходять під час своїх відпусток додому, підказують, що саме потрібно.

Волонтери «Маскувальних фей» разом із благодійним фондом «Добро-Дії» основу для захисних сіток замовляли у Польщі. Хотіли закупити чотири тисячі квадратних метрів, а придбали вдвічі більше. Як повідомила Галина Батюк, усе це завдяки тому, що ініціативу фінансово підтримали доброчинці з Івано-Франківська. Адже донат лише в 11 гривень — це квадратний метр маскування. Наче невелика сума для кожного — а результат вагомий.

Івано-Франківська область.

Фото зі сторінки Оксани Савчук у Фейсбуці.