У благодійному заході, ініціатором якого стала очільниця обласного комунального закладу «Горохівський психоневрологічний інтернат» Юлія Ковальчук, узяли участь народний депутат України Вячеслав Рубльов, голова Волинської обласної ради Григорій Недопад, депутати місцевих рад, керівники міста, військовослужбовці, очільники благодійних організацій, духовенство.

Священники та капелани разом з усіма присутніми молилися за Перемогу і мир, наше славне військо, яке боронить рідну землю.

— Серед безстрашних пілотів, які доставляли допомогу оборонцям «Азовсталі», були і волиняни. У найкритичніші для захисників міста дні вони подзвонили і попросили молитися за них, бо стояло завдання доправити в Маріуполь необхідну амуніцію, боєприпаси та забрати поранених. Частина пілотів з тієї важкої місії не повернулась. З 2014 року війна опалила кожного з нас — у кожного з нас у родині, серед близьких, серед знайомих є ті, хто лишився в нашій пам’яті. Вірю, що сьогоднішній захід, який об’єднав горохівчан, стане доброю традицією та буде щорічним. Адже це благородна мета — молитися та ділом допомогти тим, хто цього потребує. Такі молитовні сніданки, як сьогодні в Горохові, об’єднують громадськість та є черговим кроком до зміцнення суспільства, його консолідації, єднання, — сказав, звертаючись до присутніх, народний депутат України Вячеслав Рубльов.

— Наші поранені хлопці розповідали, що саме молитва додавала їм сили вибратися з поля бою та дочекатися допомоги. Їх рятувала і наша щира молитва, а ще — наша постійна підтримка. Тож продовжуємо надавати допомогу захисникам та їхнім родинам. Працюємо над цим разом із психологами, лікарями та священнослужителями, — зазначив голова обласної рад Григорій Недопад.

Усі зібрані під час молитовного сніданку пожертви спрямують на допомогу нашим героїчним захисникам.

На знімку: народний депутат України Вячеслав Рубльов (крайній ліворуч) і голова Волинської обласної ради Григорій Недопад (другий ліворуч) моляться за Перемогу, мир і українське військо.

Фото з відкритих джерел.