Футбол. Збірна Франції 11 листопада розпочала підготовку до матчів плей-оф ЧС-2014 проти збірної України. Всі кандидати (список ми вже публікували) зібралися на базі у Клерфонтені, неподалік від Парижа, повідомив офіційний сайт Федерації футболу Франції.
Тренер команди Дідьє Дешам поспілкувався з представниками ЗМІ.
— Вихід до фінальної частини чемпіонату світу важливий для всього французького футболу, — сказав він. — Я вважаю, що не повинен просити про створення певної атмосфери на наших матчах з Україною. Але, очевидно, що загальний настрій впливає. Сподіваюся, він не буде негативним.
Я прийшов до збірної Франції для того, щоб побудувати хорошу команду. Ми повинні пройти кваліфікацію до чемпіонату світу. І дуже важливо створити таку збірну, яку ми зможемо використати як основу для домашнього чемпіонату Європи 2016 року.
До Києва французи планують прибути 14 листопада.
***
І наша команда стала до підготовчої роботи позавчора. Вона традиційно зібралася у готелі «Platіum» в селищі Козин під Києвом. На збір прибули 25 футболістів, які отримали виклик від тренера команди Михайла Фоменка. Слід сказати, що всі у доброму гуморі. Того вечора гравці команди провели перше тренування на полі навчально-тренувальної бази київського «Динамо» в Кончі-Заспі.
Учора в збірній України відбувся плановий «день відкритих дверей»: прес-конференція Фоменка, спілкування преси з футболістами і півгодинне спостерігання журналістів за заняттям.
Нагадуємо, що поєдинок Україна — Франція відбудеться в п’ятницю на столичному НСК «Олімпійський». Початок зустрічі о 21:45. Транслюватиме матч напряму телеканал «Інтер».