Напередодні представники депутатського корпусу висловили вимогу про скликання сесії.

Це була вже друга вимога. Зі схожою 23 депутати зверталися до апарату облради ще місяць тому. Однак тоді голова перебував у відпустці, а комісії працювали, готуючись до сесії.

Повернувшись із відпустки, М. Головко підписав розпорядження про скликання чергової сесії 8 листопада. Однак депутати не захотіли чекати до того часу та ініціювали її проведення раніше. 

І головним питанням цієї сесії стало звільнення очільника ради. Під час таємного голосування таке рішення підтримали усі присутні на засіданні депутати.

Однією з вагомих причин таких прискорених дій депутатів та зняття з посади М. Головка став корупційний скандал, який розгорівся в області в червні.

Тоді Михайла Головка та двох заступників начальника обласної військової адміністрації Ігоря Дем’янчука та Ігоря Гайдука слідчі НАБУ і САП затримали за підозрою у вимаганні та отриманні хабара.

Як повідомляло НАБУ, за-тримані вимагали майже 1,8 мільйона гривень у власника підприємства за підписання актів виконаних робіт з будівництва та ремонту інфра-структурних об’єктів комунальним підприємством Тернопільської обласної ради. За таку винагороду чиновники обіцяли також погасити борг Тернопільської ОВА перед цим товариством за роботи, які було виконано та прийнято ще торік.

Сума неправомірної вигоди становила приблизно 5—10 відсотків від заборгованості за виконані роботи.

Правоохоронці затримали чиновників після передачі третього траншу в розмірі понад 600 тисяч гривень.

Розслідування цих фактів НАБУ і САП розпочали за заявою підприємця, в якого фігуранти справи вимагали кошти.

Однак після затримання всі троє внесли по більш як 800 тисяч гривень застави та вийшли з-під варти під особисте зобов’язання.

25 жовтня Вищий антикорупційний суд розглядав питання про продовження запобіжного заходу для М. Головка. Однак, за словами речниці САП Ольги Постолюк, підозрюваний двічі не з’явився до суду, чим грубо порушив свої процесуальні обов’язки, які було покладено на нього судом. Тож тепер прокурором САП вирішується питання або про повторне покладення обов’язків, або про зміну запобіжного 
заходу.

А сам М. Головко в ефірі повідомив, що наразі у нього немає запобіжного заходу і він може прийти до поліції та зняти електронний браслет. Крім того, він вважає червневі події з його затриманням провокацією та підставою і прагне довести свою правоту в суді.

Так само незаконним вважає і своє звільнення. «Депутати мене обирали й мають повне право мене звільнити. Але законним способом», — сказав він.

Після проведеної сесії до остаточного розв’язання кадрового питання обов’язки очільника Тернопільської обласної ради виконуватиме перший заступник голови Володимир Болєшук.

Тернопільська область.