«Голос України» неодноразово розповідав про неблаговидні діяння колишнього керівництва державного підприємства «Укрпошта». І тому, коли відбулася зміна посадовців, стотисячний колектив поштовиків зітхнув із полегшенням. Але сподівання на краще з приходом нового керівництва відомства були марними. Схоже, що попередній негативний досвід знайшов послідовників. Закупівлю товарів та обладнання і надалі проводять за завищеними цінами, всі започатковані сумнівні проекти продовжують фінансувати, не приносячи жодної користі «Укрпошті».

Особливо здивував усіх наказ від 16 вересня 2013 року про підвищення ефективності проведення розрахунків за торговельну діяльність і передплату. Згідно з тим наказом усі ці розрахунки чотири області західного регіону (Волинська, Івано-Франківська, Львівська і Тернопільська) здійснюватимуть винятково через Львівську дирекцію «Укрпошти».

Будь-яку інформацію на пошті отримати неможливо: мовчать, як партизани. Зате постачальники товарів для роздрібної торгівлі гудуть від невдоволення і перебувають у шоці. Їм вже поставили умови підняти ціни на товари і віддавати десять відсотків відкату.

ВІД РЕДАКЦІЇ

Проблеми поштовиків не байдужі колективу «Голосу України». Саме тому ми беремо під контроль це повідомлення. Хотілося, щоб воно не мало під собою реальних фактів. Але діяльність попереднього керівництва ДП «Укрпошта» змушує нас з недовірою ставитися до деяких нововведень цього відомства, від злагодженої роботи якого залежить якість обслуговування мільйонів наших громадян, швидкість доставки листів і періодики до найвіддаленіших куточків країни.

 

Цю публікацію просимо розглядати як офіційний запит.