Нещодавно вдалося домовитися з нашими польськими друзями і партнерами про поїздку дітей з прифронтових територій до Польщі.

«На відпочинок та психологічну реабілітацію вирушила група у складі 43 дітей, юнаків та дівчат з Херсона та області. Вони разом із супроводжуючими перебували в м. Боянов та поселилися у таборі польського осередку Карітас», — написала Олена Кондратюк на своїй сторінці у Фейсбуці.

У цій мальовничій місцевості поряд з лісом українські діти війни протягом 10 днів відпочивали від тривог, обстрілів та вибухів. У програмі перебування дітей були: робота із психологом, екскурсії до соляної шахти, замку, різноманітні активності, відвідування басейну, кінотеатру, флайпарку, творчі й розвиваючі майстер-класи від волонтерів Карітас та «Крила Фундейшн».

А у вересні на відпочинок в українські Карпати вирушила група дітей з Херсонщини із синдромом Дауна та аутизмом.

«Дякую усім, хто допомагає і був залучений! Михайло Цимбалюк, Уляна Парпан! Дуже важливо дарувати дітям війни позитивні емоції та відчуття радощів дитинства, яке у них крадуть російські окупанти.

Особливі слова вдячності польській стороні, яка з відкритим серцем і душею прийняла наших дітей з прифронтових територій на відпочинок. Поїздка до Польщі вийшла чудовою і насиченою активностями! Діти та їхні батьки у захваті», — зазначила Олена Кондратюк.

Фото зі сторінки Олени Кондратюк у Фейсбуці.