Від початку повномасштабного вторгнення він системно допомагає з безпілотниками різних типів Полтавській окремій бригаді ТРО, 10-му армійському корпусу та іншим підрозділам ЗСУ.

Так, днями Mavic 3 отримав земляк парламентарія пирятинець Вадим Кирпиченко, який воює з ворогом на Мар’їнському напрямку на Донеччині. А трохи раніше аж три сотні дронів-камікадзе одержали бійці 10-го армійського корпусу. Цю армію «бойових пташок» Олег Кулініч організував разом з головою Полтавської облради Олександром Біленьким.

— Цю «летючу ескадрилью» ми підсилили ще й наземними станціями управління та дроном-бомбардувальником, — розповів Олег Іванович. — Робимо свій внесок у майбутню Перемогу! Безпілотники вирушають на найгарячіші ділянки фронту. І їх треба ще й ще, бо вони відіграють ключову роль у цій війні. До речі, дрон-бомбардувальник здатен нести дві 82-міліметрові міни, що стане гарним сюрпризом для непроханих гостей із-за поребрика. Поміж іншого, цей «орел» може використовуватися як ретранслятор сигналу для дронів-камікадзе. Це дає змогу збільшити дальність їхнього польоту та якість наведення на ціль. А ще дрон-бомбардувальник має високу автономність, захист від РЕБ, повертається назад у разі втрати контролю та оснащений чудовою камерою 4К з 30-кратним зумом. На них у наших захисників нині особливий запит.

Окрема історія — про БТР-амфібію SKOT R3M. Її для Полтавської окремої бригади ТРО доставили з Польщі. Техніка придбана коштом народного депутата Олега Кулініча та голови Полтавської облради Олександра Біленького.

— Коли отримали запит — почали аналізувати, де знайти таку диво-машину за кордоном, як її придбати, як доправити в Україну, — пригадує Олег Іванович. — Але вкотре доводимо — завжди можна віднайти можливості, щоб допомогти нашим військовим. Такий БТР здатен, окрім водія і командира машини, перевозити до десяти осіб. Важливо, що в разі потрапляння води «амфібія» самоочиститься, бо оснащена власними відкачувальними системами. Бронетранспортер також має централізовану систему підкачування шин. Тепер горді, що цей красень виконуватиме складні завдання в непередбачуваних умовах.

Фото зі сторінки народного депутата у Фейсбуці.