У наш час профспілковому лідеру необхідно не тільки знати чинне законодавство, а й уміти його застосовувати. Саме тому Профспілка працівників державних установ м. Києва значну увагу приділяє питанням навчання профспілкового активу.

Вважаючи профспілкове навчання невід’ємною частиною організаційного зміцнення профспілки та забезпечення соціального і економічного захисту працівника, програмою дій Профспілки держустанов Києва на 2011—2015 роки цьому напряму присвячено окремий блок питань.

Так, тільки у 2012—2013 році навчання пройшли понад 300 голів профкомів та профспілкових активістів членських організацій. На базі апарату міського комітету проведено 9 навчальних семінарів, на яких розглянуто питання проходження державної служби, зайнятості населення, пенсійного та податкового законодавства, охорони праці, фінансової діяльності профкомів. На семінарські заняття також виносили питання організаційної, правової, культурно-масової, спортивної та оздоровчої діяльності профорганізацій.

Для підвищення якості навчання профактиву міськком використовує різні форми роботи. Серед них — організація круглих столів. Упродовж останніх місяців спільно із соціальними партнерами профспілки проведено п’ять подібних заходів. Вони були присвячені питанням розвитку співпраці з Територіальною державною інспекцією з питань праці у м. Києві, Головним управлінням Пенсійного фонду в м. Києві, Департаментом соціальної політики Київської міської державної адміністрації, Київським міським центром зайнятості та Головним управлінням державної служби у м. Києві.

Усвідомлюючи необхідність обміну досвідом роботи із зарубіжними колегами, профспілка бере активну участь у міжнародних освітніх проектах та робочих зустрічах. Ознайомлення із роботою зарубіжних колег надає можливість впроваджувати в повсякденній діяльності напрацьовані за кордоном механізми захисту людини праці, новітні системи профспілкової освіти та сучасні підходи до захисту прав профспілок.

Перед профспілками різних країн постають спільні глобальні проблеми. Передусім це стосується втрати робочих місць, безробіття, перших робочих місць для молоді, своєчасних виплат заробітної плати, праці неповнолітніх, порушення прав та гарантій працівників тощо.

Безпосередніми учасниками обговорення таких проблем були представники Профспілки держустанов Києва, які прийняли участь у 102-й сесії Міжнародної конфедерації праці, що відбулася в червні цього року в Женеві. Представництво 4718 делегатів, у тому числі 156 міністрів різних країн, дало можливість повною мірою оцінити спорідненість проблемних питань, що стоять перед профспілковою спільнотою Європи та світу. Проектуючи виступи делегатів та порушені проблеми на українське сьогодення, ставимо перед собою поглиблені завдання щодо участі профспілкових організацій у їх розв’язанні, оскільки забезпечення гідної праці має ґрунтуватися на соціальному діалозі, соціальному захисті, праві на працю та зайнятість.

Профспілка держустанов Києва також взяла участь у ХІІІ конференції столичних профцентрів Європи (м. Рим, Італія). На ній керівники столичних профспілок європейських країн обговорювали стратегічні питання розвитку профспілок найбільших міст Європи.

Плідну роботу щодо вивчення можливостей оздоровлення профактиву проведено спільно з Профспілкою державних і муніципальних службовців і працівників органів місцевого самоврядування «БІМ-БІР-СЕН» у Стамбулі навесні цього року. Крім того, учасники зустрічі обмінялися досвідом у питаннях соціального захисту працівників та службовців.

Систематично тривають зустрічі із колегами з Росії та Білорусі. Проведення спільних навчальних семінарів і різноформатних зустрічей дає можливість розвивати не тільки освітню діяльність, а й молодіжну роботу та оздоровлення дітей членів профспілки. Так, наступним кроком після двосторонніх зустрічей із Мінським об’єднанням профспілок і Московською організацією профспілки державних установ стане обмін молодіжними делегаціями, а також відвідування дітьми членів профспілки президентських ялинок України, Росії та Білорусі.

Плідним був візит київської делегації до Баку 2011 року, коли профактив з України приймала Профспілка працівників державних установ і громадського обслуговування Азербайджану. У вересні нинішнього року делегація Азербайджану відвідала Київ. Візит у відповідь започаткував новий виток дружніх відносин споріднених профспілок. Обговорені питання соціального діалогу, форм та методів мотивації профспілкового членства надали можливості обом сторонам напрацювати спільні кроки у подальшому співробітництві.

Серед проблем діяльності споріднених профспілок зарубіжних країн на першому плані — питання кадрового резерву профспілок, виховання у профспілкових лідерів нестандартного підходу до розв’язання критичних ситуацій, активності та принциповості під час виконання громадських повноважень. У цьому акцент має бути передусім на профспілкову молодь.

Зважаючи на поступове омолодження профспілкових активістів та підготовку кадрового резерву, комісія міського комітету по роботі з молоддю постійно організовує навчальні заходи. Особливо популярні навчальні семінари, поєднані з культурно-масовою програмою. Прикладом таких заходів є організована зустріч молодих активістів, проведена на базі «Навчально-методичного центру» Федерації профспілкових організацій Чернігівської області, коли поряд із семінарськими заняттями та лекціями профспілковий актив мав можливість ознайомитися з історичними та релігійними пам’ятками Чернігівщини.

Окрім того, з метою сприяння організації роботи профкомів та ефективного виконання покладених на профспілки функцій і завдань міський комітет розробляє методичні посібники з основних питань діяльності профкомів.

Навчання профспілкового активу здійснюється не тільки силами апарату міського комітету. Чимало профспілкових організацій і самостійно працюють у сфері навчання активу. В цьому напрямі активно діють об’єднання Київської міської державної адміністрації (В. Белей), Міністерства внутрішніх справ України (Л. Кирилюк), атестованих працівників ГУ МВС України в м. Києві (П. Васюк), Головного управління соціального захисту населення КМДА (Л. Борисюк), Об’єднаного комітету профспілки Служби безпеки України (В. Шатілов) та інші.

Результатом навчально-освітньої роботи профспілки є збагачення теоретичного багажу знань профактиву, який, вміло застосовуючи на практиці отримані навички, здатен на високому рівні здійснювати представництво та захист соціально-економічних і трудових прав працівників, забезпечуючи не тільки виконання основних функцій профспілки, а й право громадян на працю.

Віталій ПОЧТОВИЙ, голова Профспілки працівників державних установ м. Києва (на знімку).

Фото надане профспілкою.