Чимало цікавих ідей та пропозицій почули голова Рівненської ОДА Василь Берташ і голова Рівненської обласної ради Юрій Кічатий під час зустрічі з лідерами студентських організацій вузів та професійно-технічних закладів області.
Одна з пропозицій — дозволити проходження практики на базі облдержадміністрації, її структурних підрозділів відповідно до профілю. Студенти запропонували також провести з ними акцію «День з керівниками області», щоб мати більше уявлення про проблеми, які розв’язують голова РОДА та обласної ради.
У ході спілкування представник Національного університету «Острозька академія» запропонував створити в області інвестиційний Фонд підтримки молодіжного бізнесу «Рівненщина», який дасть змогу молоді реалізувати власні бізнесові ідеї. Ця пропозиція сподобалася керівникам області, адже у такий спосіб молоді фахівці не лише зможуть реалізувати свої бізнес-ідеї, розв’язати проблему першого робочого місця, а також, розпочавши власну справу, наповнювати бюджет. 
Відтак, Василь Берташ сказав, що готовий стати першим інвестором цього фонду. Він пообіцяв залучити до обговорення проекту підприємців, які могли б стати потенційними вкладниками коштів. Також студентську ініціативу розглядатимуть і на сесії Рівненської обласної ради.
— Приємно, що наша молодь — активна та небайдужа, має багато цікавих ідей. Тож влада зацікавлена в діалозі з активними молодими людьми, у тому, щоб допомогти їм втілити їхні ідеї та проекти, — сказав голова Рівненської ОДА Василь Берташ.
Рівне.