У Львові невдовзі відкриють уже третій індустріальний парк. Тепер у регіоні буде два приватні та один комунальний парки. Навіть під час війни темп розвитку цих інституцій не знижується. Тут є й майданчики для релокованих підприємств, адже область — лідер із їх залучення.

«Першу страховку від воєнних ризиків отримали інвестиції саме в індустріальному парку М10 Indusrial Park, який реалізовує компанія Dragon Capital, — розповів перший заступник міського голови Андрій Москаленко. — Страхувальником стало Багато-стороннє агентство з гарантування інвестицій MIGA, що належить до групи Світового банку».

Днями майданчики М10 Lviv Industrial Park та Sparrow Park Lviv, що вже активно діє, оглянули голова Комітету Верховної Ради з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха разом із колегами-парламентаріями Дмитром Кисилевським та Ярославом Рущишиним (на знімку).

Дмитро Наталуха акцентував на дієвості законодавчої бази про індустріальні парки на прикладі Львова, де постали сучасні, привабливі та потужні за своїми масштабами об’єкти: з реальними інвестиціями та робочими місцями.

«У десятках регіонів країни індустріальні парки ростуть як гриби після дощу, — наголосив Дмитро Наталуха. — Вони добудуються і наповняться підприємствами, підприємцями, робітниками. Бо є ініціативи, які дають змогу державі працювати на залучення інвестицій, які дають шанс підприємцям будувати сучасні потужності. І наші законопроекти про індустріальні парки є саме такою ініціативою. І це не останній приклад. Така історія буде продовжуватись. Іншого варіанта немає».

«Львівщина є лідером за кількістю зареєстрованих індустріальних парків і має всі шанси отримати першість за кількістю тих, що розпочали роботу. Перебіг їхньої розбудови у Львові — того підтвердження, — зазначив Ярослав Рущишин. — У парку М10 Indusrial Park фактично все готово, щоб розпочинати працю, але говорити про результати самого закону щодо запровадження стимулів в індустріальних парках ще зарано. Усе-таки на цьому етапі констатуємо, що індустріальні парки — це місце з реальними інвестиціями, робочими місцями та потенційними вигодами для громад і держави загалом».

Дмитро Кисилевський як ініціатор змін до Закону «Про індустріальні парки» зазначив, що в Sparrow Park Lviv будівництво корпусів не припинилося навіть торік, після повномасштабного російського вторгнення.

«Нині парк має вже дві черги збудованих промислових приміщень класу А загальною площею 22 000 квадратних метрів, із можливістю розміщення логістичних підприємств, — констатував народний депутат. — До кінця першого кварталу 2025 року є плани ввести в експлуатацію ще стільки ж. У проект вкладено майже 100 мільйонів гривень, а в будівництво третьої черги заплановані інвестиції обсягом 10 мільйонів доларів США. Головний фокус — на будівництві найякісніших промислових будівель із бездоганною інфраструктурою та сучасним зовнішнім виглядом. Тут легко уявити потужне промислове виробництво транснаціональних компаній»
«Головне, що вже є у Sparrow Park Lviv, — уже готові приміщення, інвестиційний ресурс та сильна команда. Майбутні резиденти це безумовно оцінять це питання часу і нашої Перемоги», — підсумував Дмитро Кисилевський на своїй сторінці у Фейсбуці.

Фото зі сторінки Дмитра Кисилевського у Фейсбуці.