На цьому наголосила Заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк, підбиваючи підсумки своєї робочої поїздки до Мексики.

«У випадку Латинської Америки, де традиційно сильні позиції росії, — це дуже серйозна й спільна перемога парламентської дипломатії та Посольства України в Мексиці. Таких перемог і сигналів підтримки України може бути більше, якщо плідно й системно працювати з цим регіоном», — написала віцеспікерка на своїй сторінці у Фейсбуці. «На жаль, Україна майже не присутня тут дипломатично, — йдеться далі в повідомленні. — У нас лише шість посольств на 33 країни регіону, де проживає 665 мільйонів людей. Тому наше представництво треба посилювати».

Заступниця глави парламенту наголосила, що нас розділяє 10 000 кілометрів і 9 годин різниці в часі, але об’єднують спільні цінності — повага до статуту ООН, кордонів суверенної країни і прав людини. «Більшість країн Латинської Америки підтримують Україну на рівні резолюцій Генасамблеї ООН. Це є доброю базою для подальшого діалогу та співпраці», — запевняє вона.

Під час виступу на одному з найбільших політичних форумів Латинської Америки Олена Кондратюк розповідала про жахливі наслідки війни в центрі Європи. Каже, що коли демонструвала ролик про вбитих, поранених і викрадених рф дітей — люди плакали. Але було видно, що деяку інформацію вони чують вперше. Цей інформаційний вакуум треба заповнювати.

Підсумкову декларацію із підтримкою України делегати форуму ухвалили через кілька годин після виступу Заступниці Голови Верховної Ради. «Цей випадок чітко підтвердив: треба не боятися і їздити в складні регіони, будувати особисті стосунки, намагатися доносити правду навіть там, де побудовані мури російської пропаганди», — переконана політик.

Делегації від України мають брати особисту та найактивнішу участь у таких заходах у регіоні, як Форум Вільна Америка, наголошує Олена Кондратюк.

Вл. інф.

Фото зі сторінки Олени Кондратюк у Фейсбуці.