Про це «Голосу України» повідомив перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності Андрій Осадчук.

Нагадаємо, у Верховній Раді зареєстровано законопроект про адміністративну відповідальність за порушення комендантської години («Голос України» за 31 жовтня цього року). Зокрема, документ запроваджує досить жорсткі покарання для юридичних осіб. При цьому при обговоренні законопроекту акцент робився насамперед на розважальні заклади, які дозволяють собі працювати в нічний час. Штрафи за роботу під час комендантської години пропонується збільшити до 102 000 гривень. Паралельно депутати обговорюють і можливість додаткового покарання для зухвалих порушників у вигляді відкликання ліцензій на продаж алкоголь.

«Станом на сьогодні залишається величезна проблема порушення комендантської години саме не громадянами, а, власне, юридичними особами — насамперед розважальними закладами. За такі правопорушення в новому законопроекті для юридичних осіб передбачена відповідальність у вигляді штрафу від 50 000 до 102 000 гривень, — коментує запропоновані новації в законодавстві один зі співавторів законопроекту народний депутат Андрій Осадчук. — При цьому в парламенті тривають дискусії про те, щоб у законодавстві про ліцензування торгівлі алкогольними напоями ми, скоріш за все, додали ще одну підставу для відкликання ліцензій за подвійне порушення комендантської години закладом».

На переконання Андрія Осадчука, ініційований законопроект має всі шанси бути ухваленим уже найближчим часом.

«Законопроект був підготовлений спільно з МВС. Сподіваюсь, він швидко пройде Верховну Раду, і за листопад ми закриємо це питання. Однак воно комплексне, і потрібно, щоб і місцеві органи влади теж вели діалоги з нічними закладами», — зауважив представник партії «Голос».

Вл. інф.