На кожній зустрічі не лише обговорили особливості діяльності Українського парламенту, включаючи законотворчу, і роботу народних депутатів та інструменти взаємодії з ними, а й влаштували справжні парламентські дебати.

Учасники парламентських заходів, які проводить Освітній центр Верховної Ради, зізнаються, що дуже комфортно та легко співпрацювати з представниками ОЦ. Такі заходи, зазначають студенти та учні шкіл, допомагають розвіяти міфи про Верховну Раду.

Крім того, молодь у захопленні від того, що можна спробувати себе в ролі народного депутата. «Це чудовий досвід, який дає змогу зрозуміти концепцію роботи нашої влади», «Найбільше мене вразив високий рівень взаємодії з аудиторією та його структурованість, з легким поданням інформації. Я б порекомендував такий захід однозначно з вищезазначених причин та й тому, що це можливість отримати безпрецедентний досвід», «Вразили якість інтерактиву, практичне завдання-моделювання, цікаві спікери, рівень комунікації, класна атмосфера, цікаво для міжнародних відносин», «Найбільше сподобалась імітація роботи різноманітних комітетів та процес створення законопроектів», — поділилися майбутні політики.

Довідково

Керівниця Освітнього центру Верховної Ради України Олена КОСТИНЮК:

— Студенти і школярі мали змогу відчути себе парламентаріями, презентувати власні законопроекти, поставити одне одному найгостріші запитання та обстояти свої ідеї. У кожному навчальному закладі нас приймали зі справжнім теплом, ентузіазмом та неймовірною зацікавленістю, бо і школярі, і студенти скучили за живим спілкуванням. А усвідомлення того, що парламент завітав до них, аби поговорити сам-на-сам, — насправді заряджає і надихає.

А ми, в свою чергу, намагаємося по максимуму підтримати нашу молодь, аби майбутні депутати, міністри і — хтозна? — можливо, і майбутній Президент чи Голова Верховної Ради України, брали максимально активну участь у політичному житті країни, розуміли свій парламент та долучалися до його роботи!

Фото: rada.gov.ua.