«Ми працюємо за найбільш ефективною схемою: військові попросили — ми виконали. Днями передали бійцям 57-ї окремої мотопіхотної бригади імені кошового отамана Костя Гордієнка на Куп’янському напрямку зарядні пристрої та американські камуфляжні намети. Як каже наш Президент, ворог відчує результати нашого спілкування», — розповідає Олексій Леонов.

Команда парламентарія надсилає військовим бронежилети та каски, маскувальні сітки й тактичний одяг, наколінники, налокітники, намети, ліжка, штурмові рюкзаки й інші предмети екіпірування та облаштування побуту.

Систематично купують автівки. А також дрони, планшети, прожектори, оптику, іншу техніку та спорядження. Усе це допомагає воїнам успішно виконувати бойові завдання.

За словами Леонова, ще один важливий напрям його діяльності — підтримка біженців.

«На першому етапі ми допомагали з евакуацією, розміщенням, забезпеченням речами першої потреби. Формували тисячі продуктових наборів. Зараз сприяємо інтеграції українців за кордоном. Опікуємося продовженням перебування українців у Молдові. Відвідали центри біженців у Румунії — Бухаресті, Яссах, Брашові», — зазначає Олексій Леонов.

На початку осені народний депутат відзвітував перед виборцями (округ в Одесі) про свою роботу. З початку року Леонов провів десятки прийомів громадян, до нього звернулися понад 200 осіб. Для розв’язання їхніх проблем спрямував 176 депутатських звернень. Багато питань на окрузі стосуються оплати житлово-комунальних послуг та матеріальної допомоги. А це вимагає звернення до комунальних служб та управління міськради, тому для вирішення потрібен час.

«Наша команда працює, поки не буде знайдено рішення. Ми запровадили новацію — на зустрічі з громадянами запрошуємо керівників регіональних представництв центральних органів. Мали зустрічі з регіональними очільниками Державної податкової служби, Національної поліції», — додає народний депутат.

Команда Олексія Леонова також допомагає сусідам Одеси — Миколаєву та Херсону. Забезпечують питною та технічною водою, відправляють засоби індивідуального опалення, дрова та генератори, фільтри для очищення води.

Цифра

116
законопроектів ініціював та був співавтором Олексій Леонов за час депутатської каденції. Як член Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики брав участь у розробці законопроектів про повне перезавантаження Податкової та Митної служб, Бюро економічної безпеки. Ще один напрям законотворчості — адаптація положень Податкового та Митного кодексів до реалій воєнного часу. Цього року від сплати ПДВ та мита було звільнено БПЛА та компоненти до них, дрони, оптичні прилади, антидронові рушниці, рації та тепловізори.

Вл. інф.

Скріншот відео зі сторінки Олексія Леонова у Фейсбуці.