Організація проводить дослідження на тему «Стандарти ЄС у сфері економічної самостійності жінок і розвитку жіночого підприємництва та національні гарантії, передбачені законодавством України». До роботи фокус-груп залучено представників органів місцевого самоврядування, державної влади, громадського сектору, бізнесу. Закарпатську обласну раду, як інформує її прес-служба, представляла керуюча справами облради Мирослава Ливч (на знімку).

Під час зустрічі проаналізовано виклики, які постають перед жінками в бізнесі, зокрема з початку повномасштабної війни, та сформульовано рекомендації стосовно поліпшення економічної самостійності жінок і загалом розвитку жіночого підприємництва.

Мирослава Ливч, зокрема, розповіла про конкурс стартапів, який впроваджується на Закарпатті, щоб підтримати бізнес на початкових етапах, дати можливість працювати й розвиватися навіть за умов воєнного стану. Ініціатива реалізується Агентством регіонального розвитку та транскордонного співробітництва «Закарпаття» Закарпатської обласної ради в межах Програми розвитку малого та середнього підприємництва в області.

Вона також окреслила реалізацію міжнародних проектів, у яких беруть участь громади Закарпаття.

Обговорено вплив війни на розвиток жіночого підприємництва в межах територіальної громади, на економічну самостійність жінок, потреби жінок-підприємниць під час війни, стан забезпечення освіти, навчання, розвитку та обізнаності у напрямі економічної самостійності жінок та жіночого підприємництва. За підсумками роботи фокус-груп сформульовано відповідні пропозиції та рекомендації.

Ужгород.