6 листопада Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко побував на Житомирщині. У фокусі робочого візиту були три напрями — освітній, соціальний та безпековий.

«Це важливі складники розвитку для нашої держави нині, особливо — у контексті євроінтеграції», — наголосив Перший віцеспікер, зауваживши, що кожен із них безпосередньо про вступ України в Європейський Союз.

Відвідання Житомирського геріатричного пансіонату Житомирської обласної ради

У Житомирському геріатричному пансіонаті Олександр Корнієнко з нагоди професійного свята нагородив найкращих соціальних працівників області.

«Ви доводите те, що написано у Конституції, що Україна — це соціальна держава. Доводите своєю роботою та своїми діями», — наголосив Олександр Корнієнко. І зазначив, що цю сферу чекають реформи й наближення до європейських стандартів.

«Навіть під час важких випробувань ми з партнерами постійно працюємо, щоби мати можливість розвивати цей напрям», — акцентував Перший віцеспікер.

Візит до частини Державної служби України з надзвичайних ситуацій

Наступна точка у поїздці Олександра Корнієнка регіоном — частина Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Перший віцеспікер зазначив, що за останні п’ять-сім років служба стала більш сучаснішою та модернізованою. Він подякував рятувальникам за їхні подвиги й запевнив, що влада робитиме все, щоб ці вчинки залишилися в історії.

«Парламент і всі ми, незалежно від політичних кольорів, пам’ятатимемо та підтримуватимемо рятувальників», — наголосив Олександр Корнієнко. І додав, що безпека громадян — це важливий складник державної політики.

Участь у засіданні Наглядової ради університету «Житомирська політехніка»

Роботу над освітнім напрямом Олександр Корнієнко продовжив в університеті «Житомирська політехніка», де взяв участь у засіданні Наглядової ради. Він зосередив увагу на низці важливих питань, зокрема, інтеграції ветеранів та розвитку military-tech.

Україна, зауважив Перший віцеспікер парламенту, має великий потенціал розробки власних потужних дронів, що відзначають світові фахівці. «Багато хто в міжнародному просторі ставить на те, що саме наша країна стане флагманом у цьому. Цей напрям важливо розвивати та навчати українських спеціалістів», — зазначив О. Корнієнко. Багато інженерів сьогодні воюють, вони повернуться і зможуть, за його словами, передавати свій досвід та знання студентам.

Окрім того, Олександр Корнієнко зазначив, що нині реалізується масштабна реформа освіти, яка вже розпочалася у п’яти вищих закладах освіти. «Роль наглядових рад зростатиме — вони визначатимуть стратегію, напрями розвитку вищих закладів освіти», — наголосив він, додавши, що «Житомирська політехніка» вже активно рухається у цьому аспекті. Там відкрили інноваційний хаб, який опікується розробками, необхідними Україні й на полі битви, й у цивільному житті.

«Інженери — це той фундамент, на якому будуватиметься наше відновлення й економічне зростання», — переконаний Перший віцеспікер.

«Кожна сфера вимагає додаткової уваги з боку держави», — зазначив насамкінець Перший заступник Голови Верховної Ради України, повідомивши, що за підсумками робочого візиту на Житомирщину вже сплановано подальший план дій, зокрема, можливість проведення виїзних засідань комітетів на Житомирщині.

Разом із Першим заступником Голови Верховної Ради Житомирщину відвідали заступник голови Комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Арсеній Пушкаренко та членкиня Комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку, голова підкомітету з питань регуляторної політики Ганна Лічман, повідомляє прес-служба Апарату Верховної Ради України.

Фото: rada.gov.ua