«Хочу подякувати латвійським друзям, які разом зі мною повернулися із прифронтової Донеччини. Нашим військовим там сьогодні дуже важко. Їм потрібна волонтерська допомога, щоб тримати фронт і виконувати поставлені завдання. Це реальна щоденна потреба, враховуючи інтенсивність та складність бойових дій», — зазначила Віцеспікер у Фейсбуці, повідомивши, що збір коштів за її зверненням організувала Конфедерація українців Латвії «Віче», яку очолює Богдан Тимків, а також підтримав латвійський концерн деревообробної промисловості Latvijas Finieris з Улдісом Бікісом.

За зібрані кошти для потреб Збройних Сил України було придбано та передано військовим із 136-го батальйону 114-ї бригади та 109-го батальйону 10-ї штурмової бригади три позашляховики та один мікроавтобус, 8 генераторів, 6 дронів, 20 зимових спальників, 20 комплектів споряджень для перенесення пораненого бійця в умовах бойових дій, дві портативні зарядні станції, бензопили, 500 кілограмів сухпаїв та інші продукти латвійського виробництва.

«Гумвантаж до Слов’янська ми з паном Богданом доставляли разом з чудовими волонтерами із Франківщини з міста Городенка, яких курує Віталій Срайчук», — зазначила Олена Кондратюк, висловивши також особливу вдячність Послу України в Латвії у 2019—2023 роках Олександру Міщенку.

Вл. інф.

Фото з фейсбук-сторінки Олени Кондратюк.