«Європейська комісія представила Звіт, головне в якому — рекомендувати відкрити переговори про вступ України до Євросоюзу. Це основна теза Звіту!» — зазначив у Фейсбуці Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук, коментуючи рекомендацію Європейської комісії розпочати переговори про вступ України до ЄС.

Голова Українського парламенту висловив переконання, що саме ця рекомендація, заснована на об’єктивній оцінці досягнень України, стане вирішальною при ухваленні політичного рішення лідерами Європейського Союзу у грудні цього року.

«Як кандидат на членство у ЄС, Україна продемонструвала свою здатність ефективно рухатися до поставленої мети. Ми робимо це навіть в умовах безпрецедентних викликів повномасштабної війни, що росія веде проти нас.

Нагадаю, ще наприкінці минулого року Парламент схвалив усе системне законодавство для виконання рекомендацій ЄС. Згодом ми працювали над точковими змінами. Робили це у тісній координації з нашими партнерами, зокрема, Венеційською комісією», — зазначив Руслан Стефанчук, висловивши вдячність Верховній Раді України та колегам-народним депутатам за пророблену роботу.

«Попереду на нас чекає величезна робота з адаптації національного законодавства до законодавства ЄС. Але ця робота і є нашою стратегічною метою, яку визначив народ України», — підкреслив Голова Парламенту, висловивши переконання, що зберігаючи єдність та діючи як команда однодумців, ми незабаром досягнемо нашої мети й Україна набуде повноправного членства в Європейському Союзі.