Участь у засіданні також узяли заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Юрій Васьков, член правління АТ «Українська залізниця» В’ячеслав Єрьомін, представники МВС, Національної поліції, Міністерства соціальної політики, Антимонопольного комітету та інші.

Відповідно до порядку денного члени комітету розглянули п’ять законопроектів.

Зокрема, проект закону № 9613, метою якого є оптимізація системи підприємств залізничного транспорту і покращення рівня послуг, що ними надаються.

Народні депутати обговорили проект закону № 9066, яким запроваджуються положення, спрямовані на зменшення випадків пошкоджень і крадіжок елементів рухомого складу та інфраструктури з метою їх подальшої реалізації на металобрухт.

Мета ухваленого законопроекту № 9067 — врегулювання кримінальної відповідальності за скупку елементів залізничної інфраструктури та адміністративної відповідальності за пошкодження залізничного рухомого складу і накладення предметів на залізничну колію.

Давно на часі й зміни, запропоновані у проекті закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо відповідальності за блокування і захоплення об’єктів портової інфраструктури морського порту та об’єктів інфраструктури внутрішнього водного транспорту (№ 9222).

А от законопроект № 9642, яким пропонується запровадити адміністративну відповідальність за навмисне кероване занесення (дрифтування) транспортного засобу та унеможливити звільнення правопорушників від цієї відповідальності, повернули авторам документа на доопрацювання.

Крім того, члени комітету на засіданні створили робочу групу з питань діяльності Держслужби з питань безпеки на транспорті (Укртрансбезпека) в період дії воєнного стану. Її поява зумовлена надходженням численних скарг на роботу ДСБТ від суб’єктів господарювання, перевізників та наших співгромадян.

— Прошу всіх суб’єктів господарювання та громадян, які стикалися з неналежною роботою посадових осіб ДСБТ, надсилати повідомлення про такі випадки мені на пошту kreydenko@rada.gov.ua, — закликав співвітчизників на своїй сторінці у Фейсбуці заступник голови Комітету Верховної Ради з питань транспорту та інфраструктури Володимир Крейденко, який очолив відповідну робочу групу.

Підготувала Ірина ШАТРОВА.

Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.