Останнім часом у м’ясопереробній галузі Луганщини окреслилася тенденція до скорочення асортименту виробів з яловичини. Низька закупівельна вартість цього м’яса робить вирощування великої рогатої худоби малорентабельним, а значить — непривабливим бізнесом. У зв’язку із цим на засіданні обласної координаційної ради з питань розвитку АПК було вирішено, що виробник і переробник мають кооперуватися, об’єднувати зусилля, зіставляти потенціали, щоб у підсумку максимально задовольняти запити людей. Одними з перших ці рекомендації врахували на Луганському м’ясокомбінаті, розпочавши виробництво нових дієтичних продуктів з м’яса, вирощеного місцевими виробниками. «Таку політику ми маємо намір провадити й надалі, — заявила генеральний директор ПАТ «Луганський м’ясокомбінат» Тетяна Молчанова. — Якщо споживач зацікавлений у продукції з яловичини, — розширюватимемо асортиментну лінійку. А координаційна рада вже сьогодні реально допомагає домовитися з партнерами.
Вибір редактора
Популярне за тиждень
-
1Мешканці громад тепер можуть впливати на перерозподіл місцевих бюджетів, а депутати зобовʼязані звітувати перед ними 54
-
28 січня Україна відзначає 90-ту річницю з дня народження Василя Симоненка 53
-
3Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук повідомив про результати пленарного засідання 8 січня 2025 року 49
-
4Україна наростила молочний експорт в 2024 році 45
-
5Розпочався прийом заявок на насіння та добрива від програми USAID «Врожай» для весняної посівної 44