Ніякої втоми від України у провідних західних демократіях, на яку сподівається путін, не буде. Про це написала у Фейсбуці Заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк, цитуючи колонку очільника британського уряду Ріші Сунака для «Української правди».

«Ми будемо з вами до Перемоги! Важлива колонка прем’єр-міністра Великої Британії Ріші Сунака. Вона свідчить, що ніякої втоми від України у провідних західних демократіях, на яку сподівається путін, не буде», — зазначила віцеспікерка.

За її словами, Велика Британія стала першою країною G7, яка надіслала Україні танки, першою передала зброю великої дальності та першою зробила крок уперед, щоб навчати українських пілотів. 30 тисяч українських військових вже завершили навчання в Британії: артилеристи, морські піхотинці, інженери, бойові медики.

«Ми працюємо з нашими союзниками та партнерами, щоб надати вам необхідну підтримку для продовження тиску на путінські війська. Ми збільшуємо підтримку протиповітряної оборони, щоб допомогти вберегти міста та життєво важливу інфраструктуру від ударів російських ракет та безпілотників, особливо взимку», — процитувала Олена Кондратюк британського прем’єра.

Вона зауважила, що Сполучене Королівство долучилося до гарантій безпеки та допомагає розбудувати морський потенціал України. У червні цього року в Лондоні була проведена Конференція з питань відновлення України, яка зібрала понад 60 мільярдів доларів.

«путін робить ставку на те, що наша увага поступово переміститься деінде, але цього ніколи не станеться. Разом із вами та нашими союзниками ми підтримуватимемо Україну, щоб вона відбулася як безпечна європейська демократія. Україна переможе. І ми будемо поруч із вами, доки цей день не настане», — запевнив у колонці Ріші Сунак.

Олена Кондратюк подякувала уряду, парламенту та народу Сполученого Королівства за всеохопну, дружню і союзницьку підтримку.
«Ми відчуваємо її з перших днів російського вторгнення», — наголосила віцеспікерка.

Фото зі сторінки Олени Кондратюк у Фейсбуці.