На цьому акцентував заступник голови Комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва (на знімку).

«У основі Європейського Союзу, крім економіки, лежить і безпекова складова. Країни Європи прагнуть, щоби після Другої світової не повторилася така само трагедія. Відповідно, військову підтримку України нарощують. Водночас основною перепоною в наповненні фонду, який ініціював високий представник ЄС Жозеп Боррель, є те, що низка країн забезпечує двосторонню підтримку Україні. Фактично кожного тижня 2-4 країни в силу власних можливостей та наявності зброї передають пакети військової допомоги нашій державі», — зазначив політик.
Арсеній Пушкаренко також звернув увагу на те, що днями Німеччина офіційно оголосила про збільшення вдвічі бюджету саме на військову підтримку України.

«Звісно, що є технічні моменти, узгодження, але, думаю, зрештою, допомога, яка йде Україні напряму, синхронізується з тими загальними зобов’язаннями, які взяли на себе наші партнери», — наголосив народний депутат.

Прес-служба апарату Верховної Ради України.