Щойно повернувся — відзвітував перед спільнотою.

Відеоподорож для 50-тисячної аудиторії шанувальників Вірастюка у Фейсбуці почалася з екскурсії складом, із якого завантажували зібрану прикарпатцями допомогу для захисників.

Олександр Кушлик розповів, що цього разу повезуть медичні ліжка, пару «пташечок» (так лагідно українці тепер називають дрони), матраци, бензопили й повністю укомплектовані розкладачки — з постіллю, рушничками, подушкою та покривалом... Біля приймальні «Слуги народу» у Надвірній довантажили бус генератором, кавою, каністрами, наборами швидкого харчування, теплими спальниками. Тепер повністю готові вирушати до ЗСУ. Спочатку — Запорізький напрямок, а далі — Донеччина...

На ночівлю зупинилися в одному з населених пунктів Запоріжжя. Навкруги — понівечені будівлі, безлюддя і лунає так добре відома усім нам тривога. Круті сходи ведуть до підземного офісу, де облаштований бункер для довготривалого перебування. А на ранок уже вирушили в розташування 78-го полку «Герць».

Із чималого стосу вивантажених із буса коробок вирізняється та, де великими літерами зроблено напис: «2-В клас». Василь Вірастюк розпаковує посилку, а там — сердечка-обереги від маленьких українців для наших захисників, а ще малюнки і листи з побажаннями від школяриків. Воїни уважно їх розглядають, передають із рук у руки як велику цінність...

ДО РЕЧІ

78-й полк «Герць» — формування спеціального призначення у складі Десантно-штурмових військ Збройних Сил України. За період повномасштабного вторгнення підрозділ брав участь в обороні Києва, операціях на Запорізькому та Херсонському напрямках, у бойових діях у Донецькій області та займався підготовкою новостворених формувань Сил оборони України.

— Це дуже важливо для нас, це дає нам сили продовжувати нашу справу, щиро дякуємо вам, це — зігріває, — зізнається один із військових.

— Усе передали за призначенням, — коментує відвідини підрозділу Василь Вірастюк. І пропонує бійцям залишити свої автографи на українському прапорі, який повернеться на захід України.

Далі по маршруту — до 102-ї бригади, 75-го та 76-го батальйонів.

— Привезли хлопцям чудовий генератор, швидке харчування, печиво, каву, теплі спальні мішки, розкладачки, а також матраци, — звітує Олександр Кушлик.

Далі — інша локація 102-ї бригади, ЗРАВ — зенітно-ракетний артилерійський взвод. «Доставили хлопцям розкладачки, бензопилу, швидке харчування, печиво, а також засоби гігієни», — коментує процес розвантаження народний депутат.

— На цьому не зупиняємося — рухаємося далі, — каже Василь Вірастюк та сідає за кермо. Нарешті за вікном дороговказ «Донецька область». На черзі відвідини бійців 58-ї бригади, вони чекають на каністри, бензопилу, смаколики, швидке харчування і шоколад. Наші розвідники теж отримали усе, що замовляли. У лікарів тепер уже є медичні ліжка, суттєве поповнення лікарськими засобами. Наступна зупинка — у розташуванні 28-ї окремої механізованої бригади Лицарів Зимового Походу. Тут Вірастюк «повів» своїх шанувальників у спортзал просто неба.

Там — штанга, гирі: хлопці тягають залізо, кажуть, що це їм потрібно, аби підтримувати себе у формі.

Поруч боєць-кухар уже сортує доставлений вантаж. Питають — усе є? Задоволений воїн усміхається і киває.

— Велике спасибі усім причетним за допомогу Збройним Силам України, слава Україні, — каже молодий захисник у балаклаві.

— Героям Слава, — відповідає Василь Вірастюк.

І знову дорога, тепер на захід. Під час цієї поїздки посланці з Івано-Франківщини відвідали шість підрозділів ЗСУ, які базуються на Запорізькому та Донецькому напрямках.

— Хочемо подякувати всім благодійним фондам, усім землякам, які долучилися до збору допомоги нашим військовим під час цієї нашої поїздки, працюємо далі, не зупиняємось, — заохочує українців Олександр Кушлик.

— Разом ми сила, — впевнений і Василь Вірастюк.

ДОВІДКОВО

Василь Вірастюк — народний депутат, член депутатської фракції політичної партії «Слуга народу», голова підкомітету з питань спортивної реабілітації ветеранів, психологічної реабілітації через фізичну культуру і спорт Комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування.

А ще Василь Вірастюк відомий усьому світу як володар титулів «Найсильніша людина України» (2000, 2001, 2002, 2003, 2006, 2007) і «Найсильніша людина світу» (2004). Член збірної України, яка виборола титул «Найсильніша нація світу» в 2003-му та 2004 роках. Василь Ярославович устиг знятися у восьми повнометражних художніх фільмах («Як козаки...» (2009), «Іван Сила» (2013), «Найкраща партія», «Код Костянтина» (2015), «Пригоди S Миколая» (2018), «Поліна і таємниця кіностудії» (2019) та інших).

Фото зі сторінки народного депутата у Фейсбуці.