У межах робочої поїздки на Житомирщину народні депутати провели виїзне засідання Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань правового статусу, соціальної підтримки, медичного забезпечення ветеранів війни, військовослужбовців, Захисників, Захисниць та членів їхніх сімей.

Як поінформувала на своїй сторінці у Фейсбуці представниця Комітету Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Тетяна Циба, парламентарії відвідали Житомирську обласну клінічну лікарню ім. О. Ф. Гербачевського. Перевірили умови, в яких лікуються поранені, поспілкувалися з ними й персоналом лікарні. «Приємно зазначити, що почули не скарги, а слова вдячності», — йдеться в повідомленні.

Народні депутати також побували в Житомирському обласному медичному центрі реабілітації та вертебрології. «Чудовий реабілітаційний центр повертає до повноцінного життя людей з травмами хребта, ампутаціями нижніх кінцівок, після інсульту», — каже Тетяна Циба. Разом з колегами вона також ознайомилася з роботою «ветеранського хабу» на базі Державного університету «Житомирська політехніка». Парламентарії відзначили великі напрацювання вишу в цьому напрямі.

Під час засідання члени ТСК, народні депутати, представники Міністерств у справах ветеранів, соціальної політики, охорони здоров’я, Уповноваженого з прав людини, а також Житомирської обласної військової адміністрації та місцевого самоврядування обговорили побачене і почуте, повідомляє Тетяна Циба. За її словами, під час обговорення вдалося напрацювати декілька рішень, які, на думку членів ТСК, дозволять підвищити ефективність роботи у сфері реабілітації та соціальної адаптації ветеранів.

Вл. інф.