Ідеться про малозабезпечені родини, родини внутрішньо переміщених осіб, матерів-одиначок...

Про початок реєстрації тиждень тому повідомила в себе на Фейсбуці народна депутатка від фракції «Слуга народу» Дар’я Володіна (на знімку). Парламентарій розповіла, що торік спільно з благодійним фондом «Душа» вже долучалася до такої акції. І тоді діти надсилали свої відеолисти до фонду, а фонд шукав помічників Миколая, які були згодні здійснити хоча б одну дитячу мрію. Зрештою, подарунки отримали всі.

«Кожне відео — то була історія не просто однієї родини, а цілого міста чи навіть регіону. Бо майже кожен із малюків починав своє звернення з побажання повернутися додому, — розповіла Дар’я Володіна, оголошуючи про новий збір. — Цьогоріч ми теж проведемо таку акцію. Я не загадую, як і минулого року, скільки дитячих мрій вдасться здійснити фонду. Але я точно знаю, що байдужих не залишиться. Цей проект — більше, ніж просто акція». Народна обраниця закликала всіх, хто відчуває бажання долучитися до проекту, не соромитись і писати особисто їй. Так вона закликала гуртуватися всіх, кому можливість стати «частиною команди Святого Миколая до душі».

Лише протягом півгодини після відкриття реєстрації на проект надійшло 500 заявок від малечі. А через тиждень таких заявок було вже чотири тисячі. За словами Дар’ї Володіної, поки що вдасться допомогти лише чотирьом сотням дітей. Але є ще 3600 сімей, які теж сподіваються на підтримку.

«Жодна дитина в Україні не обирала війну. Жодна не заслуговує позбавлення дива цих Новорічних свят! Жодна дитина не винна в тому, що зараз відбувається! Приєднуйтесь, будь ласка! Допоможіть створити свято для найменшеньких українців і україночок», — наголошує Дар’я Володіна.

Нині всі, хто обробляє надіслані в рамках проекту відеозвернення від малюків, за словами народної депутатки, не стримують сліз. І продовжують шукати тих, хто здійснить 5—10— 30—100 дитячих мрій.