Депутатському корпусу міськради офіційно повідомив про це начальник ОВА Володимир Артюх. Представляючи нового очільника громади Олексія Дрозденка, він підкреслив: зміна влади в обласному центрі ґрунтується на вимогах воєнного часу, а управлінське рішення приймалося в співпраці з військовим та правоохоронним секторами.

В. Артюх нагадав, що Суми розташовані неподалік кордону з державою-агресором, і через це від ситуації у місті залежить надзвичайно багато. Однак попередня влада над таким важливим моментом «не заморочувалась». Міського голову та керівника одного з найважливіших департаментів міськради через підозру в хабарництві відсторонено від займаних посад — їм інкримінують отримання понад двох мільйонів гривень неправомірної вигоди. Тим часом наближається зима — окрім питань безпеки та зміцнення оборонного потенціалу, ефективного використання коштів місцевого бюджету та інших важливих моментів, на перший план виходить ще й проблема надійного і стабільного теплопостачання.

Розпорядженням Президента України Володимира Зеленського начальником Сумської міської військової адміністрації призначено Олексія Дрозденка (на знімку). Він — не «варяг», а сумчанин, добре відома і шанована в місті людина. Працював у Сумському державному університеті, де пройшов шлях від викладача до декана факультету електроніки та інформаційних технологій, а в перші дні повномасштабного ворожого вторгнення брав активну участь в організації оборони міста. З цього боку Олексія Дрозденка також не можна вважати дилетантом, бо має військову спеціальність артилериста та звання старшого лейтенанта запасу. Він захищав Суми як боєць
тероборони, а у Сумському державному університету організував її штаб, блокпост та спостережний пункт за пересуванням противника.

Після деокупації області майбутній начальник Сумської міської військової адміністрації повернувся до роботи в університеті, але увесь час продовжував допомагати силам оборони.

Працювати в адміністрації пропонуватимуть професіоналам і патріотам. «Давайте, як 24 лютого минулого року, разом станемо до бою! — запропонував О. Дрозденко депутатам міськради. — Із кожною проблемою розправлятимемося разом».

А днями Олексій Дрозденко та інші посадовці міськради зустрілися із сумськими підприємцями та домовились в умовах воєнного часу налагодити більш тісну співпрацю в інтересах громади. О. Дрозденко подякував представникам бізнесу за сміливу та чітку позицію, яку вони зайняли в перші дні широкомасштабного ворожого вторгнення в Україну: захисники Сум вчасно отримували допомогу від волонтерів та забезпечувалися всім необхідним.

Тепер прийшла черга міської влади допомогти підприємцям. Необхідно відновити їхнє знищене та пошкоджене загарбниками майно, прискорити соціально-економічну реінтеграцію учасників бойових дій та переселенців. Бізнес-структури нині переживають гостру кадрову кризу, і розв’язання вищезгаданих проблем також допомогло б її подолати.

Сумська область.

Фото з сайту sm.gov.ua