Уряд Німеччини, в межах програми ReACT4UA/EU4Business надає можливість 70 українським телеком-компаніям отримати до 10 тисяч євро, щоб відновити Інтернет на деокупованих територіях. Гранти можуть отримати фірми, які працюють у Київській (без міста Київ), Чернігівській, Сумській, Харківській, Донецькій, Херсонській, Запорізькій, Миколаївській та Луганській областях.

За грантові кошти інтернет-провайдери зможуть оплатити обладнання та матеріали для відновлення мереж; сплатити рахунки за електроенергію; орендну плату, а також здійснити необхідні для утримання мереж виплати, із зарплатами працівників, зокрема.

Гранти надаються за рахунок додаткового фінансування уряду Німеччини та в межах програми міжнародної співпраці EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП, яку ініціювали Європейський Союз та уряд Німеччини. Стратегічний виконавець програми — німецька федеральна компанія GIZ Ukraine. Партнер з виконання — Офіс ефективного регулювання BRDO, нагадує прес-служба Апарату Верховної Ради України.

Подати заявку можна до 30 листопада за посиланням — https://brdo. com.ua/.../nadannya-finansovoyi-dopomogy.../