Цей візит організовано Міністерством закордонних справ України в контексті втілення доручення Президента України Володимира Зеленського з активізації комунікації України з країнами Африки.

Голова Верховної Ради України насамперед зауважив, що такий формат взаємодії з медіа — це важливий інструмент донесення інформації та правди.

Окрім того, Спікер Парламенту України зазначив, що практично щомісяця спілкується з колегами-спікерами з Африканського континенту.

«Як Голова Верховної Ради України, налаштований зміцнювати міжпарламентські зв’язки з країнами Африки», — акцентував він, повідомивши, що Український Парламент формує програму співпраці на наступний рік.

Водночас Руслан Стефанчук зауважив, що є ціла низка спільних ініціатив між парламентами Африканського континенту та Верховною Радою України, які можна потужно розвивати.

«російські наративи, російська пропаганда — це брехня», — наголосив Голова Верховної Ради України, зазначивши, що треба приїжджати та дивитися власними очима на скоєні росією звірства: «Налаштований їздити та спілкуватися з колегами з країн Африканського континенту».

Під час розмови також було порушено питання Формули миру Президента України Володимира Зеленського. «Це реальна формула, комплексний план справедливого миру й відновлення територіальної цілісності нашої країни», — наголосив Спікер Парламенту України.

Насамкінець Руслан Стефанчук зауважив, що Український Парламент вдячний за проведення засідання 146-ї Асамблеї Міжпарламентського союзу в Анголі, висловивши очікування на продовження відносин на парламентському рівні.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України.