Наша мета — посилення співпраці з країнами Африки, зазначив Перший віцеспікер Українського Парламенту.

«Маю честь очолювати делегацію України на Асамблеї Міжпарламент-ського Союзу і особисто зустрічатися з парламентаріями Глобального Півдня — за півтора року на полях МПС відбулося 26 двосторонніх зустрічей із делегаціями країн Африки, — повідомив Перший заступник Голови Верховної Ради на своїй сторінці у Фейсбуці, — Ми, як парламент держави, що вступає до ЄС, підтримуємо зв’язки з африканськими колегами».

Олександр Корнієнко акцентував, що для Верховної Ради України підтримка аграрної та сільськогосподарської сфер — один з основних напрямів. І нагадав: Україна подала заявку на отримання статусу спостерігача в Африканському Союзі та парламентському вимірі.

«Ми працюємо над вдосконаленням урегулювання питання щодо нацспільнот і законодавчого наближення до стандартів ЄС.

Маємо багато можливостей для поглиблення нашої співпраці, Україна може стати торговельним партнером Африки», — наголосив Перший заступник Голови Верховної Ради України.

Це була відверта розмова, зізнався Перший віцеспікер. «Для нас цінні такого рівня комунікація та увага до нашої держави. Попри війну та всі складнощі, ми готові до надійного партнер-
ства», — резюмував Олександр Корнієнко.

А Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на зустрічі з африканськими журналістами теж наголосив, що Україна посилюватиме співпрацю з країнами Африки, повідомляє Урядовий портал.

«Сьогодні ми пропонуємо нашим африканським партнерам працювати над пошуком якомога більшого числа точок дотику. Ми відчуваємо готовність країн Африки більш активно співпрацювати з Україною», — зазначив глава уряду.

Прем’єр-міністр, зокрема, переконаний, що Україна цікава африканським державам як потужний освітній хаб. Він також повідомив, що українські ІТ-компанії вже працюють у деяких африканських країнах.

Під час зустрічі учасники зачепили актуальні важливі питання, зокрема долучення країн Африки до реалізації Формули миру Президента України.

«Україна прагне миру. Але миру справедливого і довготривалого. Він можливий лише на основі Формули Президента Володимира Зеленського», — зазначив глава уряду.