Про це заявила Заступник Голови Верховної Ради Олена Кондратюк під час поїздки на Івано-Франківщину (на знімку). Вона відвідала місто Городенку та село Чернятин на запрошення волонтерів групи «Безстрашні 2022».

«Зараз, можливо, як ніколи треба підтримувати одне одного й дякувати за допомогу, не втомлюватись допомагати фронту. А ще важливо, щоб громади розвивались і процеси децентралізації не згортались, мали фінансування», — написала вона на своїй сторінці у Фейсбуці.

Олена Кондратюк зауважила, що громади негативно сприйняли закон про військове ПДФО (Верховна Рада 8 листопада ухвалила закон, який перенаправляє військовий ПДФО з місцевих бюджетів до армії). Тому в цьому питанні важливий парламентський контроль за використанням бюджетних коштів на закупівлю військового обладнання та дронів.

У Чернятині віцеспікерка зустрілася з батьками Андрія Франківа. Він був снайпером. Загинув 31-річним поблизу села Спірне Бахмутського району на Донеччині 18 липня 2022 року під час танкового обстрілу.
З Городенківської громади на фронті полягли 60 захисників, троє з них із Чернятина, четверо зникли безвісти, написала Олена Кондратюк.

Фото зі сторінки О. Кондратюк у Фейсбуці.