За підсумками засідання комітет рекомендував Верховній Раді схвалити два законопроєкти.

Перший — про ратифікацію Угоди між урядом України та Міжнародною організацією права розвитку про заснування представництва Міжнародної організації права розвитку в Україні. Після схвалення закону та ратифікації Угоди в Україні буде засновано представництво цієї організації, що дозволить посилити співпрацю з таких важливих напрямів діяльності, як реалізація антикорупційної реформи та допомога українським компетентним органам у забезпеченні документування та розслідування воєнних злочинів рф на території нашої держави.

Другий, рекомендований до схвалення документ, — проєкт закону про припинення дії Консульської конвенції між Україною і російською федерацією, внесений Президентом України.

Схвалення цього законопроєкту не вплине на захист прав та інтересів громадян України і сприятиме приведенню договірно-правової бази у відповідність з національними інтересами нашої держави, зазначають у Комітеті з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва.

Також члени комітету заслухали інформацію від Міністерства закордонних справ України щодо арабо-ізраїльського конфлікту в контексті нападу на Державу Ізраїль 7 жовтня 2023 року та проєкту Резолюції Генасамблеї ООН стосовно ізраїльських поселень на окупованих територіях Палестини, включаючи Східний Єрусалим, а також на окупованих Голанських висотах. На засіданні йшлося і про евакуацію українських громадян із Сектору Гази.

Крім того, комітет прийняв рішення підтримати ініціативу народних депутатів України стосовно створення депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Республікою Мальта та обрав координатора з проведення організаційних зборів зі створення групи.