Комітет Верховної Ради України з питань правової політики 17 листопада 2023 року розглянув на своєму засіданні проект Закону про внесення зміни до статті 141 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» щодо соціального страхування (реєстр. №9634 від 21 серпня 2023 року), поданий Кабінетом Міністрів України.

Згідно з пояснювальною запискою до законопроекту його метою є приведення Закону України «Про судоустрій і статус суддів» у відповідність із Законом України «Про внесення змін до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» та «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування».

Для досягнення зазначеної мети Урядом пропонується виключити з частини першої статті 141 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» положення про те, що обов’язкове державне страхування життя і здоров’я суддів здійснюється за рахунок коштів Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, та викласти цю частину у такій редакції: «Обов’язкове державне соціальне страхування життя і здоров’я суддів здійснюється відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування».

Обговоривши положення законопроекту, Комітет з питань правової політики прийняв рішення рекомендувати парламенту включити проект Закону про внесення зміни до статті 141 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» щодо соціального страхування (реєстр. № 9634) до порядку денного десятої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання та за результатами розгляду в першому читанні прийняти його за основу.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України