Але маленькі українці від початку російсько-української війни у 2014 році, а особливо після повномасштабного вторгнення росії в Україну 24 лютого 2022 року не можуть почуватися в безпеці жодного дня і ночі. Агресор не припиняє жорстокі повітряні атаки на міста і села України. Гинуть та страждають мирні люди, серед яких – діти.

Станом на ранок 17 листопада в Україні внаслідок повномасштабної агресії російської федерації загинули 510 дітей, ще 1145 дістали поранення.

Про це інформує Офіс Генерального прокурора в Телеграмі.

«Більш як 1655 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії рф. Станом на ранок 17 листопада 2023 року за офіційною інформацією ювенальних прокурорів 510 дітей загинули та понад 1145 отримали поранення різного ступеня тяжкості», – йдеться в повідомленні.

Найбільше постраждало дітей у Донецькій області – 492, Харківській – 304, Херсонській – 136, Київській – 129, Запорізькій – 100, Миколаївській – 97, Дніпропетровській – 97, Чернігівській – 72, Луганській – 67.

Ці дані не є остаточними, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення бойових дій, на тимчасово захоплених та визволених територіях.

Ще одним страшним злочином росії проти людяності є викрадення і примусове вивезення дітей.

рф викрала понад 19 тисяч українських дітей.

«Наразі вдалося повернути 386 дітей. Щоразу це була унікальна спецоперація. Переважно це діти, котрим вдалося якимось чином повідомити про себе, про своє місцеперебування, діти підліткового віку, які змогли скористатися, наприклад, телефоном. Бо викрадачі не йдуть на контакт, і їхній інформації ми не можемо вірити», – розповіла Олена Зеленська в інтерв’ю представникам африканських ЗМІ, які днями перебували в Україні.

ДОВІДКА

Всесвітній день дитини – Міжнародний день ООН, встановлений резолюцією 836 (IX) Генеральної Асамблеї ООН 14 грудня 1954 року, який відзначається щорічно 20 листопада.

Фото: ДСНС.