На цьому наголошує депутат Закарпатської обласної ради Іван Синетар, який узяв участь у Forum on Investments and Transformation for Ukraine у Варшаві. Там представники влади і бізнесу обговорили інвестиційні досягнення України та плани на найближчий період.

У своєму дописі у Фейсбуці І. Синетар зазначає: «Якщо під час першого форуму ReBuild Ukraine у лютому інвестори та фінансові інституції більше планували і оцінювали ризики, то зараз упевнено заявляють про початок роботи в Україні з мільярдними інтервенціями. Лише один приклад: американська BlackRock зацікавлена почати роботу в Україні. Про це особисто сказав керуючий директор групи консультантів з фінансових ринків BlackRock Маттіас Вірволл. Для розуміння важливості події варто знати, що BlackRock — найбільша в світі за розміром активів під управлінням міжнародна інвестиційна компанія зі штаб-квартирою в Нью-Йорку. Розмір активів під її управлінням — понад 10 трлн доларів США! І те, що такі гравці заходять на ринок України, свідчить: фінансово-економічна ситуація вирівнюється, ризики врівноважуються, а мир наближається!»

За словами депутата, цьогоріч представництво європейського бізнесу та потужних об’єднань компаній на форумі ReBuild Ukraine у Варшаві надзвичайно широке. Фахові команди приїхали зі Швеції, Норвегії, Фінляндії, Австрії, Німеччини, Франції, Італії, Великої Британії, Данії, Латвії та багатьох інших країн. На їхніх стендах були представлені сотні компаній, що прагнуть почати роботу в Україні та брати участь у відбудові.

Доречно додати, що Іван Синетар — віце-президент з відбудови України Українського національного комітету Міжнародної торгової палати.

Ужгород.