Зокрема, за роботою двох палат законодавчої гілки влади — Сейму та Сенату. На першому засіданні новообраного парламенту серед міжнародних гостей був народний депутат Микола Княжицький, який особисто привітав новообраного спікера. Ним став Шимон Головня, який очолив об’єднану коаліцію.

«Велика честь бути тут, — написав на своїй сторінці у Фейсбуці Микола Княжицький. — Зустрівся так само з новообраним Віце-спікером Сенату, великим другом України Міхалом Камінським (на знімку праворуч). Розмовляли про стан і перспективи розвитку україно-польських відносин, особливо після формування нового уряду Дональдом Туском і коаліцією трьох донедавна опозиційних політичних сил. Мали й предметні розмови із двічі Маршалком Сенату і ще Віце-маршалком Сенату, одним із лідерів легендарної «Солідарності» Богданом Борусевичем».

Микола Княжицький зазначає, що під час останньої поїздки до Варшави був здивований великою кількістю українців. У столиці Польщі є кафе, де всі — від офіціантів до відвідувачів — розмовляють винятково українською.

«Для повернення наших співвітчизників, звісно, потрібні наші Перемога й мир, але це не гарантія повернення, — зазначає Микола Княжицький. — Люди повинні відчувати не просто безпеку, а й справедливе майбутнє для дітей і любов держави до себе. Не популістські обіцянки на тлі корупції, а відповідальне управління. Ми намагаємося це робити. Курую, зокрема, проєкт комп’ютеризації українських шкіл і навчання вчителів інформатики, а також проєкт допомоги в Україні тимчасово переміщеним дорослим і дітям. Прагну і на прийняття державних рішень впливати, й особисто допомагати мешканцям Сходу та Півдня».
Микола Княжицький додає, що у Варшаві на виставці REBUILD UKRAINE підписали дві важливі угоди, які розвивають співпрацю між Україною і Тайванем.

«Ще один важливий крок — підписання Меморандуму між Представництвом Тайбея в Польщі Biuro Przedstawicielskie Tajpej w Polsce та громадською організацією «Альянс Розвитку», — повідомив Микола Княжицький. — Створюватимемо програми cоціальної трансформації та навчання для громади.

Підписантом угоди від громадської організації «Альянс розвитку» є голова цієї ГО Марія Маківничук. Вона так само акцентує на важливості проєкту для перебудови України під час війни та після Перемоги. Солідарна з нею і голова ГО «Всеукраїнський демократичний форум» Ярина Ясиневич.

Фото надано автором.