Саме той міст у лютому 2022 року зупинив ворога на підступах до Києва і став шляхом для евакуації жителів Приірпіння. Тоді через нього впродовж кількох днів було евакуйовано майже 40 тисяч мешканців.

«Відкриття, без перебільшень, історичне. І хоча тоді було холодно, важко та страшно — цей міст назавжди залишиться в історії Ірпеня «Дорогою життя». Сьогодні поряд із зруйнованими конструкціями, які залишаться меморіалом, працює абсолютно новий міст», — повідомив міський голова Ірпеня Олександр Маркушин на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Міст у Романівці почали будувати практично одразу після звільнення. Паралельно — менш як за тиждень — звели тимчасові переправи для швидкого транспортного сполучення для мешканців Бучі, Ірпеня, Гостомеля та Ворзеля зі столицею. Нині ми відкрили повноцінний новий міст. При цьому зберегли решту старого мосту як пам’ятку визволення області та оборони столиці від російських окупантів», — зауважив віце-прем’єр-міністр з відновлення України — міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков. 

Вл. інф.