Грошова винагорода, за її словами, — найкраща мотивація для обдарованих студентів і молодих митців, які здобули звання лауреата на всеукраїнських, міжнародних конкурсах і олімпіадах. Своєю творчістю, авторським доробком вони роблять значний внесок у мистецтво, літературу, музику, архітектуру, популяризацію традиційної культури українського народу та рідного Закарпаття.

Депутати облради прийняли цю пропозицію під час чергової сесії. Також обранці розглянули проект рішення про затвердження положень про стипендії обласної ради і обласної державної адміністрації для талановитих, перспективних спортсменів, про грошову допомогу кращим спортсменам Закарпатської області — переможцям та призерам державних і міжнародних змагань, їх тренерам.

Також серед профільних питань — утворення комунального закладу «Палац спорту «Юність» обласної ради на базі теперішнього однойменного спорткомплексу. Заклад створюється з метою ефективного використання спортивних споруд, сприяння розвитку масового і професійного спорту; гармонійного розвитку особи, зміцнення здоров’я та формування здорового способу життя.

З метою контролю на засіданні заслухано звіт управління внутрішнього аудиту виконавчого апарату обласної ради «Про результати аналізу з питань фінансово-господарської діяльності комунального закладу «Закарпатський обласний художній музей імені Йосипа Бокшая» облради. Члени комісії запропонували оживити життя музею, приміром, додавши його у туристичний маршрут по Ужгороду, організовувати відвідини учнівською і студентською молоддю, а також вжити інших заходів, які б спонукали надання закладом платних послуг.

Ужгород.

Фото прес-служби облради.