На цьому під час учорашньої зустрічі з представниками всеукраїнських громадських об’єднань інвалідів наголосив прем’єр Микола Азаров.
«Попри непросту економічну ситуацію в країні, пов’язану зі світовою кризою, рецесією на ринках, зменшенням доходів від зовнішньої торгівлі, проблемами з експортом товарів у Російську Федерацію, іншими проблемами, пов’язаними з високими цінами на газ, — соціальні виплати ми закриваємо. На це грошей в країні вистачає», — запевнив він.
Прем’єр також наголосив, що підвищення соціальних стандартів — це головне завдання і Президента, і уряду, яке послідовно, упродовж трьох років, виконується.
Зокрема, М. Азаров повідомив, що за рішенням уряду в 20 разів підвищено виплати з догляду за психічнохворими. На це спрямовується понад 1,2 млрд. гривень.
За словами прем’єра, завданням уряду є створення відповідних умов для зайнятості працездатного населення, а для людей з обмеженими можливостями — забезпечити хоча б мінімальні послуги для нормального життя. При цьому М. Азаров підкреслив, що обмежуватися лише соціальними виплатами в сучасних умовах неможливо — потрібно спрямовувати кошти на розвиток країни.