Як повідомила «Голосу України» керівниця Освітнього центру Верховної Ради України Олена Костинюк (на знімку), нещодавно ОЦ завітав на Рівненщину і провів 15 парламентських заходів у школах та навчальних закладах Рівного і Острога, охопивши 2312 учасників, у тому числі внутрішньо переміщених осіб. Побували у гостях і в славетній колисці академічної культури України Національному університеті «Острозька академія».

«Фішкою цієї серії уроків стало те, що ми вперше охопили і коледжі, адже нас там насправді дуже чекали та давно запрошували. І, дійсно, спілкування з їхніми учнями і студентами — це абсолютно новий для нас досвід, але і новий рівень довіри у такої цікавої аудиторії», — поділилася Олена Костинюк.

На кожній із зустрічей відверто говорили про Український парламент, роботу народних депутатів, міжнародну комунікацію, а також проводили моделювали засідання комітетів Верховної Ради України.

Саме під час таких інтерактивів, за словами керівниці Освітнього центру парламенту, студенти, школярі та учні коледжів відчували себе парламентаріями і на власному досвіді усвідомлювали, що ця робота не лише відповідальна, а й дуже комплексна. А ще вони представляли власні законопроекти і визначили найкращі.

«У кожному навчальному закладі нас приймали дуже гостинно і тепло, бо спілкування наживо — це особливий формат комунікації, який уможливлює формування прямих і довірливих відносин з дітьми та молоддю. А саме це і є нашою метою!», — зазначила Олена Костинюк.

«Цікаво спробувати себе депутатом. Дуже крутий захід», «Симуляційна гра дає можливість зрозуміти сутність роботи Верховної Ради зсередини», «Чудовий досвід прийняття законів», «Було цікаво відчути себе в ролі опозиції в парламенті та почути важливу інформацію у правовій сфері! Рекомендую усім!!!», «Було весело та пізнавально. Сучасний підхід до студентів», «Захід краще познайомив із нашою владою та дав змогу спробувати себе у ролі голови комітету і приймати законопроекти разом з колегами», «Найбільше вразила розробка законопроекту»... Так відгукувалися учні та студенти про інтерактив Освітнього центру Верховної Ради і одноголосно порекомендували своїм друзям та ровесникам, які цікавляться політичним життям краї-ни, спробувати і себе в ролі законотворця чи майбутнього керівника держави.

Вл. інф.

Фото надано Освітнім центром Верховної Ради України.