Цей захід об’єднав понад п’ятсот урядовців ЄС, європейські фінансові інституції, представників бізнесу. За два дні відбулися десятки панелей та виставок, обговорювали майбутній економічний та індустріальний розвиток України.

На думку представників Дніпра, майже всі іноземні партнери розуміють, що головною складовою у відбудові нашої країни є тісна співпраця інвесторів з місцевим самоврядуванням. Адже в громадах краще знають свої комунальні, соціальні, освітні проблеми та розуміють шляхи їх вирішення. Уже зараз у кейсі Дніпра є напрацювання щодо подальшої роботи з кількома найпотужнішими європейськими містами. І роботу в цьому напрямі громада продовжує.

Дніпровську делегацію, яку очолював заступник міського голови Володимир Міллер, запросили до участі в панелі FitForUkraine (на знімку).

«Велика вдячність урядовому офісу із залучення та підтримки інвестицій «UkraineInvest» за надану довіру. Підвалини майбутнього економічного й індустріального розвитку потрібно закладати вже зараз. Доведено, що Дніпру довіряють європейські фінансові інституції, тому місто матиме європейських бізнес-партнерів. Бо місцеве само-врядування — базова організаційна одиниця, яку іноземні організації розглядають як потенційного партнера», — наголосив Володимир Міллер.

За його словами, громада викликала неабияку зацікавленість європейських виробників, підрядників, інвесторів та фінансових організацій. Місто має давні партнерські відносини з Чехією та Німеччиною, а тепер інтерес до співпраці виявили й представники бізнесових і урядових організацій Фінляндії.

Фото Дніпровської міської ради.