Цього разу з ініціативи народної депутатки Софії Федини та за підтримки громадськості акумулювали кошти на придбання дронів. Вдалося спільно залучити 1,304 мільйона гривень.

«Маємо приємність разом із громадською організацією «Байрактар-14» прозвітувати про 11 дронів для Сил спеціальних операцій ЗСУ, які невдовзі відправимо на передову, — зазначила Софія Федина. — Придбання — з усіх куточків світу. За ці кошти вдалося закупити п’ять DJI Mavic 3 і по три інші — DJI Mavic 3E та DJI Mavic 3T. Радію і пишаюся тим, що нам це вдалося зробити разом з вами. Дякуємо всім, хто долучився до збірки. Разом — до Перемоги!»

Громадська організація «Байрактар-14» зареєстрована у Львові. З-поміж іншого, волонтери ремонтують дрони для військових. Приміром, цьогоріч з 24 серпня відновили й відправили 333 дрони різного типу для військових. Сума відповідних нових сягає 36 мільйонів гривень, а львівські умільці витратили на ремонт менш як 300 тисяч гривень.

«Якби ці дрони не були зремонтовані, то закупівля нових лягла б на плечі інших людей, — наголошують волонтери на своїй сторінці у Фейсбуці. — Тож кожна благодійна гривня, переказана на цей збір, економить і кошти, й ресурси українців. А нині є критична потреба в наповненні благодійної банки, бо гроші елементарно закінчилися».

Тим часом Софія Федина у своєму Телеграм-каналі та на сторінці у Фейсбуці опублікувала нову ініціативу — збір All we want for Christmas is 40 FPV для виконання запиту від Сил спеціальних операцій та 81-ї бригади ЗСУ.

«Ми продовжуємо допомагати Збройним Силам. За 100 гривень можна виграти легендарний випуск журналу ТІМЕ із підписом Валерія Залужного — нашого «Залізного генерала». Всі кошти йдуть на новий збір All we want for Christmas is 40 FPV. Приміром, за 12 тисяч гривень можна викупити та передати на фронт ваш особистий дрон, на якому буде іменне гравіювання», — йдеться в публікації.

Фото зі сторінки Софії Медини в соціальних мережах.