Весь світ має зрозуміти, що неспровокована війна росії проти нашої держави — це наслідки імперської політики рф, які мають глибоке історичне коріння. Голодомор — це тільки одна з багатьох страшних сторінок російських злочинів проти України. Про це заявив народний депутат, заступник голови парламентського Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Арсеній Пушкаренко.

«У міжнародному праві найбільшим і найстрашнішим злочином вважається геноцид, адже це сплановані дії для винищення людей за національною чи іншою ознакою. Нині вже 28 держав, парламентів, міжпарламентських асамблей визнали Голодомор геноцидом українського народу. А Кремль і російська влада сьогодні, як і сто років тому, цілеспрямовано намагається знищити нас як націю», — зазначив політик.

Він наголосив, що Україна є важливою частиною продовольчої безпеки всього світу — від нашого збіжжя залежить життя мільйонів людей у різних країнах. Водночас росія, атакуючи нашу зернову інфраструктуру, знову прагне заморити голодом людей.

За його словами, спільно з партнерами сьогодні вдається гарантувати безпеку суден, які транспортують збіжжя альтернативним коридором без участі росії. Водночас, як повідомляє прес-служба Апарату Верховної Ради України, цивілізований світ підтримує Українську формулу миру, зокрема її другий пункт, що стосується продовольчої безпеки.