Вісім місяців активної ремонтної кампанії дають свої результати — після останньої масованої дронової атаки та під час стихійного лиха відсутні планові вимкнення споживачів. Про це повідомив на вчорашньому засіданні уряду Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

«І все ж ми готуємося до всіх сценаріїв розвитку подій. У плановому порядку розгортаємо Пункти незламності. Нині їх приблизно 12 тисяч, ще 1,5 тисячі буде відкрито в разі потреби. Триває відновлення енергетики. Наповнюється Фонд енергетичної підтримки України. Разом з анонсованими внесками він уже становить орієнтовно 300 мільйонів євро», — повідомив прем’єр.

Водночас Україна потребує проведення енергоефективних заходів та оновлення об’єктів критичної інфраструктури. З огляду на це Кабмін уже затвердив концепцію програми модернізації державних і комунальних підприємств — виробників теплової енергії.

Крім того, прем’єр повідомив, що влада працює над відбудовою України в усіх пріоритетних напрямах. І вже сьогодні готується до наступної конференції з відновлення, яка відбудеться у 2024 році в Берліні.

«Ключове питання — за чий кошт має відбуватися відбудова. Відповідь України однозначна — за це платитиме росія. Очікуємо на дієве рішення ЄС щодо конфіскації заморожених російських активів», — додав Денис Шмигаль.