Сторони обговорили продовження підтримки України, реалізацію Формули миру Президента України Володимира Зеленського та шлях України до Європейського Союзу й Організації Північноатлантичного договору.

Голова Верховної Ради України висловив вдячність Стефані Д’Оз за нещодавній візит в Україну до Дня вшанування пам’яті жертв голодоморів, зокрема, за виступ перед українськими парламентаріями. Водночас він подякував Голові Палати представників Еліан Тільйо за участь у заходах з відзначення 32-ї річниці незалежності України у місті Грімберген, а також за потужну промову цього дня на підтримку нашої держави.

«Ваші рішення, резолюції, надання військової, гуманітарної, політичної підтримки — це демонстрація світу, що Бельгія з Україною», — наголосив Руслан Стефанчук, подякувавши Бельгії за підтримку Формули миру Президента України Володимира Зеленського та готовність взяти участь в імплементації її окремих пунктів.

Окрім того, Спікер Парламенту України подякував Бельгії за приєднання до коаліції F-16 та звернувся із проханням пришвидшити надання військової допомоги. «Швидкість руху Збройних Сил України залежить від швидкості надання зброї», — додав Руслан Стефанчук.

Водночас Голова Верховної Ради України акцентував, що Україна налаштована на подальші реформи та процеси системних перетворень і сповнена рішучості завершити імплементацію законодавчих кроків, визначених у Звіті Єврокомісії у межах пакета розширення.

«Ми вже розпочали підготовку до наступного Саміту НАТО, який відбудеться у Вашингтоні у липні 2024 року», — наголосив насамкінець Спікер Парламенту України, зауваживши, що метою є досягти максимального прогресу у виконанні рішень Вільнюського саміту та отримати запрошення приєднатися до НАТО на Саміті у Вашингтоні.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України.