Про це повідомила в соцмережах народний депутат Юлія Гришина (на знімку).

«500 тисяч українських ветеранів потребують реабілітації, швидкої перекваліфікації і психологічної підтримки. Забезпечити кожен з цих напрямів тепер може Центр ветеранського розвитку, який відкрили на базі НУФВСУ — Національного університету фізичного виховання і спорту України», — поінформувала вона.

Тут у ветеранів буде можливість не лише реабілітуватися після бойових дій, а й опанувати нові спеціальності, щоб відповідати запитам ринку праці.

Такі центри мають полегшити інтеграцію ветеранів у суспільне та економічне життя, покращити якість їх життя і посилити зв’язок між ветеранами війни та суспільством, додала Юлія Гришина.

«Ми маємо бути готові прийняти військових, які прийшли з фронту, та допомогти їм соціалізуватися. Нині ми з колегами з різних парламентських комітетів, урядовцями та представниками Офісу Президента активно працюємо над цим завданням. Тому невдовзі на базі п’яти українських університетів запрацює пілотний проєкт, що передбачає реабілітацію, перенавчання та підтримку ветеранів війни та їхніх сімей», — повідомила народний депутат.

Вона подякувала освітнім закладам, які показують у цьому гідний приклад.

Підготувала Анна СМІЛЯНСЬКА.