Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко взяв участь у ювілейному ХХХ засіданні Координаційної ради з питань реформування державного управління, під час якого було обговорено подальшу реалізацію реформи держуправління, зокрема, реформування системи оплати праці держслужбовців з урахуванням проведеної класифікації посад.

«Акцентував на потребі провести спеціалізоване засідання про реформу публічного управління в контексті Пакета розширення ЄС. Адже це наш дороговказ на наступний рік — у ньому присутні мінімум три напрями, що цікавлять українську владу, громадянське суспільство та партнерів. Це питання конкурсів, HRMIS (прискорення впровадження інформаційної системи управління людськими ресурсами в державних органах. — Авт.) та адміністративної процедури», — повідомив Перший віце-спікер, наголосивши, що як член Координаційної ради бере на себе зобов’язання щодо розробки концепції повернення до конкурсів, яку потім можна буде обговорити на всіх рівнях.

Олександр Корнієнко повідомив, що учасники засідання домовилися прискорити впровадження інформаційної системи управління людськими ресурсами в державних органах, створити робочу групу щодо упорядкування структур міністерств, доопрацювати, а також надати на за-
твердження Кабміну схему посадових окладів на посадах держслужби, що враховуватиме проведення класифікації посад.

Головуючий на засіданні міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов наголосив, що винесені на обговорення питання надзвичайно важливі для подальшої реалізації реформи державного управління.

Під час засідання, зокрема, обговорено питання реформування системи оплати праці держслужбовців, а саме: результати проведення класифікації посад державної служби в державних органах, стан підготовки схеми посадових окладів на посадах державної служби з урахуванням проведеної класифікації посад, а також умови оплати праці у 2024 році державних службовців у державних органах, юрисдикція яких поширюється на територію однієї або кількох областей, міста Києва, одного або кількох районів, районів у містах, міст обласного значення. Також ішло-
ся про впорядкування структури апарату міністерств з урахуванням результатів самодіагностики та проведеної класифікації посад державної служби, про поточний стан впровадження інформаційної системи управління людськими ресурсами в державних органах (HRMIS) і план подальшої роботи та про спрощення процедури утворення і припинення центральних органів виконавчої влади.

Під час заходу також було представлено нового керівника відділу «Належне управління і верховенство права» Представництва Європейського Союзу в Україні, який опікуватиметься питаннями реформування державного управління з боку ЄС.

Вл. інф.