Парламентарій спілкується з пораненими військовослужбовцями та медиками. «Поза сумнівом, їхній відданості, професіоналізму та героїзму немає меж, — зазначає політик на своїй сторінці у Фейсбуці. — Але для того, щоб рятувати життя, коли відлік іде в прямому сенсі на хвилини, потрібне сучасне медичне обладнання».

Під час останнього візиту народний депутат зі своєю командою доправив в один зі шпиталів на передовій новий сучасний наркозно-дихальний апарат Mindray, який потрібен для проведення якісної низькопотокової седації та наркозу під час оперативних втручань. Також передали медикам новий апарат УЗД, який незамінний для діагностики в умовах великого потоку поранених, більшість з яких мають тяжкі травми.

«Це не перше обладнання, яке ми з партнерами придбали для шпиталів Донбасу, — каже Валерій Дубіль. — МРТ-апарат, два апарати КТ, десятки УЗД- та рентген-апаратів, підігрівачі інфузій, ультразвукові скальпелі, апарат для гемодіалізу, сотні медичних моніторів — усе це обладнання працює в різних медзакладах вздовж лінії фронту і допомагає медикам лікувати наших захисників». За словами політика, усвідомлення важливості таких дій приходить тоді, коли лікарі пишуть, що надане обладнання врятувало життя військового, допомогло зберегти йому кінцівки чи було використане у надскладній операції.

Народний депутат обіцяв посилювати цей напрям своєї діяльності й мобілізувати зусилля, щоб лікарі на передовій мали «зброю» для порятунку життів. «Робитимемо це доти, доки в нашій країні не настануть мир і Перемога», — наголосив він і подякував усім, хто не стоїть осторонь.

Вл. інф.