Незламну у боях з російськими окупантами бригаду сформовано на Вінниччині. Їй присвоєно звання нашого земляка генерала Якова Гандзюка, під орудою якого понад сто років тому українці вели бої з тим самим ворогом, що й нині.

Серед тих, хто привітав військових бригади, — народні депутати України Микола Кучер та Лариса Білозір. Микола Кучер із часу створення підрозділу підтримує військових.

Напередодні 9-ї річниці парламентарій вкотре побував у бригаді. «Нині наші герої стикаються з надзвичайними випробуваннями, — написав народний депутат у Фейсбуці після поїздки на фронт. — Незважаючи на активізацію ворога у повітрі, збільшення кількості безпілотників, воїни залишаються непохитними у своїй вірі в Перемогу.

Захоплюємося їхньою мужністю та відданістю. Щоб допомогти їм у цій нелегкій боротьбі, привезли дрони, запчастини та ремкомплект до техніки. Також передали особливі засоби, що їх просили військові. Які саме, це залишимо у таємниці, але впевнені, що русні вони дуже не сподобаються».

За словами Миколи Кучера, 59-та бригада з 2014 року взяла на себе важку відповідальність за стримування ворога у найгарячіших точках. Участь у боях на Донеччині та Херсонщині принесла їй славу одного з найсильніших військових підрозділів.

«Наша місія — не просто передача на фронт необхідного, а підтримка кожного воїна, який став на захист рідної землі, — читаємо у дописі народного депутата. — Нехай кожен відчуває тепло наших сердець і знає, що ми разом до Перемоги!».

59-та бригада відома серед військових як підрозділ «степових хижаків». Про це зазначив під час привітання військових комбриг полковник Вадим Сухаревський. «Одна лише згадка про «гандзюківців» чи «степових хижаків» змушує добряче понервувати російських вояків», — йдеться у привітанні командира, опублікованому у Фейсбуці.

На знімку: Микола Кучер (третій ліворуч) з бійцями під час відвідання 59-ї бригади ЗСУ.

Фото з фейсбук-сторінки Миколи Кучера.