Із початком повномасштабного вторгнення ця підтримка збільшилася в рази.

У співпраці зі львівською громадською організацією «Байрактар-14» вдалося втілити багато вагомих проектів на підтримку Збройних Сил. Волонтери відповідають за технічний, документальний та фінансовий бік, а Софія Федина через свої соцмережі, де багато підписників, надає інформаційну підтримку зборів.

Останній такий проект під назвою All we want for Christmas is 40 FPV наприкінці листопада Софія Федина та волонтери запустили для збору 490 тисяч гривень на дрони. За 100 гривень можна було стати учасником розіграшу примірника журналу ТІМЕ за жовтень 2022 року, обкладинка та головна стаття якого присвячені Валерію Залужному, із особистим підписом Головнокомандувача ЗСУ. За 2000 гривень — замовити «послання» московитам на снаряді, а за 12000 гривень на FPV-дрон — іменне гравіювання на лапках «пташки».

Для донатів були волонтерські рахунки, які розміщували на офіційних сторінках ГО «Байрактар-14» та в соцмережах Софії Федини. Надходили внески й по 10 тисяч гривень. А подружжя доброчинців зі США та їх колега переказали на збір All we want for Christmas is 40 FPV 6 тисяч доларів. За два тижні вдалося залучити навіть більше заявленої суми — 532 тисячі гривень, за які буде закуплено 44 FPV-дрони та два комплекти управління.

Завдяки ж лотереї закумулювали щонайменше 66 100 гривень.

До збору долучилася мисткиня Наталія Коваль, яка виставила на розіграш власноруч виготовлене намисто із венеційки, перламутру та латунного медальйону з різдвяним мотивом. Кожен, хто переказав від 200 гривень, міг стати учасником лотереї. Завдяки цьому вдалося зібрати ще щонайменше 10 тисяч гривень.

«Журнал TIME я викупив у письменника Андрія Любки за донат для ЗСУ, а потім примірник передав для особистого підпису Валерію Залужному. Тепер він закумулював щонайменше 66 тисяч гривень, чому я дуже радий, — розповів волонтер Андрій Добуш. — Дякуємо всім за участь у розіграші, адже кожна гривня важлива. Тепер вигравіюємо імена доброчинців і передамо дрони нашим захисникам».

«А благочинцям із США ми надішлемо українські державні знамена із підписами бійців, а також подячні грамоти. До речі, дрони мають по півтора кілограма корисної ваги та можуть вражати ворожі цілі на дистанції до чотирьох кілометрів», — доповнив колегу волонтер Андрій Довгань.

Такі інтерактиви проводитимуть і надалі. А запчастини для виробництва FPV-дронів уже замовили. Після того, як їх доставлять, волонтери ГО «Байрактар-14» самі виготовлятимуть «пташок». У Львові ще ті мастаки!

Фото зі сторінки ГО «Байрактар-14».